socha sv. Jana Nepomuckého

Na dvojici základových stupňů s autorským určením na čelní straně "L. Petřík/UH. Brod" dosedá čtyřboký sokl nesoucí vysoký podstavec. Podstavec je na čelní straně ukončen konkávně vyklenutou profilovanou deskou a opatřen nápisem: SV. JENE / NEPOMUCKÝ / ORODUJ / ZA NÁS/ na čelní straně a nápisem na zádní straně: NÁKLADEM / ANNY / KOSTELNÍKOVÉ / Z TĚŠOVA / 1911. Na podstavci stojí na plintu socha sv. Jana Nepomuckého v podživotní velikosti v typickém ikonografickém pojetí s propracovanými detaily. Levá noha mírně pokrčena v koleni, obě ruce drží krucifix, na hlavě má biret a atribut svatozáře. Do prvního stupně pískovcové základny je zapuštěno okrasné kovové oplocení, vyrobené ze železné pásoviny a kovových profilů.