kostel sv. Filipa a Jakuba

Podélná jednolodní orientovaná stavba s věží představenou západnímu průčelí. Na východní straně je k presbytáři přistavěna přízemní sakristie a k severní straně přízemní předsíň na čtvercovém půdorysu. Fasáda členěna obíhajícím soklem, lezénami vymezujícími plochy členěné pravoúhlými okny se segmentovým záklenkem a akcentované hladkými šambránami. Dvoupatrová hranolová věž zdobena lezénovým rámem. Na osu prolomený pravoúhlý vstup lemovaný kamenným ostěním a dva okenní otvory pravoúhlého tvaru, v prvním patře zdobené kamenným ostěním. K jižní straně kostela přistavěna válcová stavba s vnitřním kruhovým schodištěm do patra. Ve druhém patře věže prolomena čtyři pravoúhlá okna s půlkruhovým záklenkem. Nad oknem ve štuku vytažený půlkruh vystupující z lézenového rámce. Věž zastřešena zvonovitou bání, krytou plechem. Střecha sedlová, krytá pálenou taškou. Interiér: loď zaklenuta valenou klenbou se styčnými lunetami na pilastrech s profilovanou římsou. Hudební kruchta vynesena na dvou pilířích s patkami a římsovými hlavicemi podklenuta valenou klenbou s lunetami. Poprseň hudební kruchty s vpadlými výplněmi. V presbytáři odkryta středověká nástěnná malba Ukřižování s vidlicovým křížem. Zděná omítnutá stavba.