kaple sv. Anny

Stavba na podélném půdorysu stojí ve spodní části náměstí Republiky. Vchází se do ní kamenným portálem s klenákem ve vrcholu, na němž je vytesán letopočet 1778. Nad portálem je v průčelí prolomeno lunetové okno. Průčelní stěny člení vertikálně pilastry, jejichž hlavice jsou nasazeny pod hladký architráv. Stěny kaple řešeny jako rovnocenná, stejně vybavená průčelí s nízkým trojúhelníkovým štítem, vyplněným okrouhlým terčem. Vysoká obdélná okna s výraznou parapetní římsou jsou půlkruhově zaklenuta. Nad nízkou střechou v průčelí se nachází sanktustník na čtvercovém půdorysu, členěný shodně se stěnami vlastní stavby. Cibulovitá střecha má výrazné křivky. Obnova z roku 1873 užívá prvků shodných s členěním fasád jáchymovských domů, např. č.p. 10.