kostel sv. Anny

Neorientovaný, hlavní osa kostela sleduje směr silnice a potoka. Loď obdélná, téměř stejně široký presbytář s trojbokým závěrem. Mezi presbytář a loď je vsunut prostor, tvořící náběh k příčné lodi. Fasády jednoduché, prosté, pouze členěny štukovými lizénovými rámci na stěnách, nároží zkosená, omítka hladká. Termální okna se štukovými šambránami. Schodiště na věž a empory jsou osvětleny malými elipsovitými okny. Na profilované střešní římse spočívá sedlová střecha s eternitovou krytinou. Uprostřed JZ průčelí do ulice je přistavěna hranolovitá zeď , ukončená dvojitou cibulovou bání, krytou plechem. V patře věže jsou prolomena 3 okna s půlkruhovým záklenkem se štukovými šambránami. Z obou stran přiléhají k věži stejně vysoké prostory, z nichž jeden obsahuje schodiště a druhý se otevírá arkádou do lodi. (empora). V přízemí věže je předsíň, do které se vstupuje pravoúhlým portálem se segmentovým záklenkem, s profilovaným ostěním ve zdivu, ve tvaru pilastru s římsovou hlavicí a záklenkem lemovaným lizénovou šambránou. Nad ním je prolomena široká nika s konchou ve tvaru mušle, v ní je umístěna kamenná rustikalizovaná skulptura sv. Anny, děcka Krista a Panny Marie. V dalším výklenku nad portálem do lodi je umístěna rustikalizovaná socha Krista s rozpjatými pažemi. Loď je zaklenuta českou plackou s nadokenními lunetami. Boční stěny lodi člení pilastry nesoucí úseky kladí, na něž nasedají náběžníky s výběhy lunet. Kolem lodi obíhá dřevěná empora, nesená vyřezávanými sloupky s balustrovým zábradlím, které hradí i vydutou poprsnici kruchty. Plochy lunet rámované štukovými pásy vyplňují fresky apoštolů. Uprostřed stropu lodi v malebně zprohýbaném štukovém rámci je nástropní malba sv. Trojice s iluzivním pohledem do oblačných výšin. Stěny presbyteria člení vrstvené pilastry s vegetabilními hlavicemi a kladím, jež zdobí štukové postavy puti a výrazně profilovanou římsou. Pilastry stejného typu obrůstají stěny vítězného oblouku. Českou klenbu presbyteria vymezuje mnohonásobně zprohýbaný bohatý štukový rám a zdobí štukové výplně s motivy rokají, andílků, květin, košů, závěsů a stuh. V ústředním oválném zrcadle, jehož štukový rám tvoří ovocné festony je malba na námět Glorifikace jména Anna, zaplněná postavami andělů v oblacích. V nadokenních lunetách presbyteria je cyklus sedmi mariánských scén, který je ukončen obrazem na triumfálním oblouku, představujícím Mariino Nanebevzetí. Ve cviklech mezi lunetami v bohatém štukovém orámování srdcovité medailony s hlavičkami andělíčků.