boží muka

Jedná se o kamenná sloupková boží muka o celkové výši 2,78 m. Daný objekt se skládá ze soklu, sloupku a kaplice. Přitom sokl je složen z těla soklu a soklové římsy. Tělo soklu je vysoké 0,55 m a má půdorysné rozměry 0,53 x 0,37 m. Navazující soklová římsa má maximální půdorysné rozměry 0,76 x 0,62 m a výši 0,15 m. Sloupek je tradičně složen z patky, dříku a hlavice a dosahuje výše 1,69 m. Patka sloupku má jednoduchý obdélný půdorys a je bez profilace. Její půdorysné rozměry jsou 0,61 x 0,47 m a její výše je 5 cm. Dřík sloupku má tvar komolého čtyřbokého hranolu. Dřík se směrem vzhůru výrazně zužuje. V dolní části má profil 0,44 x 0,29 m a ve vrcholu 0,23 x 0,21 m. Dřík má výšku 1,56 m. Výrazná profilovaná hlavice je čtyřikrát odstupňována. Její maximální půdorysné rozměry jsou 0,41 x 0,41 m a výše je 8 cm. Kaplice je řešena výrazně atypicky. Po obou stranách lehce vpadlého pole obdélného tvaru, které je umístěno na severozápadní straně, se nachází křídla ve tvaru volut. V její vrcholové části je na čelní straně znázorněna palmeta. Obrázek s vyobrazením Nejsvětější Trojice, který se v uvedeném vpadlém poli historicky nacházel, v současnosti schází. Na vrcholu kaplice byl patrně původně umístěn křížek. V současnosti je tento ovšem prostý jakéhokoliv architektonicky výrazného zakončení. Výše kaplice je 0,39 m a její maximální půdorysné rozměry jsou 0,46 x 0,25 m.