boží muka

Sloupková boží muka jsou situovaná při ulici V Hutích, východně od kostela Nejsvětější Trojice (v blízkosti říčky Vrchlice). Památka stojí téměř uprostřed zatravněného pozemku při ohybu komunikace, s upraveným okolím s lavičkami. Boží muka jsou vyzděna z kombinovaného zdiva (cihly a lomový kámen) a opatřena novou omítkou tvrdší struktury. Osmiúhelná podnož je stejného tvaru jako samotný sokl. Čtyřhranný dřík se zaoblenými nárožími člení z každé strany pilastry s profilovanými římsovými hlavicemi. Nad hlavicemi pilastrů jsou niky se segmentovými záklenky (sochy svatých se nedochovaly). Boží muka zakončuje zprohýbaná a výrazně profilovaná korunní římsa. Zaoblenou stříšku kryjí bobrovky, jejíž vrchol zdobí kovový jednoramenný latinský kříž se zděným soklem. Předmětem ochrany jsou boží muka na příslušném pozemku.