radnice

Volně stojící jednopatrový nepodsklepený dům obdélného půdorysu, bývalá i nynější radnice, je situován o samotě přibližně uprostřed trychtýřovitě se rozšiřující východní části hlavního náměstí. K hlavní budově se připojuje směrem k severu krátké úzké východní křidélko, které spojuje radnici s někdejším hospodářským stavením na severní straně nevelkového obdélného dvorku, do něhož je přístup od západu segmentově sklenutou branou, prolomenou v krátké ohradní zdi s nízkou atikou. Zadní stavení i spojující křídlo jsou přízemní. Zdivo domu je smíšené s převahou lomového kamene, omítnuto zcela novými vápennými omítkami, barvy smetanově bílé lomené do odstínu slonové kosti, plasticky vystupující tektonické články jsou zdůrazněny tmavší béžovou barvou s přísadou okru. Hlavní budova je završena valbovou střechou, z níž vystupuje štíhlá osmiboká hodinová vížka s cymbálem. Valbová střecha kryje i zadní přízemní stavbu. Vstupní jižní sedmiosé průčelí tvoří v krajních osách mělké rizality, členěné kvádrovou rustikou. Vnitřní dispozice domu představuje příčný trojtrakt, místnosti klenuty valeně s výsečemi nebo do traverz nízkými skosenými zrcadlovými klenbami. Patro je plochostropé. Přízemní spojující křidélko je plochostropé, zadní přízemní přístavek sklenut segmentovými klenbami do traverz. Předmětem ochrany je komplex radnice čp. 119 s náležejícím pozemkem.