tvrziště, archeologické stopy

Původně snad kruhové tvrziště o průměru cca 20 m je na S, V a J obklopeno příkopem asi 6 m širokým a 2 m hlubokým. Na SV je příkop širší a upraven do malého rybníčku. Pokud jde skutečně o původně kruhový příkop, pak je na Z straně zarovnán a plocha osázena malými jehličnany. Příkop je na vnější straně obehnán valem. Na J straně je průběh příkopu méně jednoznačný, jsou zde zřejmé terénní úpravy. Při SV okraji tvrziště nad rybníčkem zachována část zdiva, snad pravoúhlého objektu. V těchto místech stával dříve zahradní altánek. Na J hraně tvrziště je asi 2 m vysoký strmý útvar (zdivo překryté hlínou?, navážka?). Ve vývratu v místech předpokládaného Z okraje tvrziště nalezeny zlomky cihel, okolí však nese stopy terénních úprav (navážek). Na lokalitě řídký les (parkového charakteru), porostlé trávou, vysázeny stromky, na valu a částečně v příkopu křoviny.