kaple sv. Jana Nepomuckého

Kaple stojí uprostřed návsi na mírně zvýšeném a svažujícím se terénu. Půdorysem je obdélník s okosenými rohy. Vstupní průčelí má trojúhelníkový štít zdůrazněný nárožními rustikovanými lisénami ukončenými v patě štítku kamennými soklíky a na vrcholu kamenným křížem. Vstup v obloukem zaklenutém profilovaném ostění. Nad portálem kruhový vpadlý terč s letopočtem 1799. Stříška stanová, krytina novodobá (alukryt), z vrcholu vystupuje sanktusová věžička krytá břidlicí a vrcholící křížkem. Na bocích štítu nabíhá profilovaná římsa s plastickým štukovým obloučkovým vlysem. Boční stěny prolomeny okny s půlkruhovým ukončením, okenní otvory lemovány paspartami se štukovou profilací. Interiér je shodného půdorysu jako vnější, tzn. obdélník s okosenými rohy. Kaple je plochostropá, s nadsazeným fabiónem. V partiích okosení probíhají jednoduché štukové pilastry. V bočních stěnách po stranách oken je prolomena vždy dvojice nik pro sochařskou výzdobu. Sochy jsou osazeny na nízké soklíky s římsou a s akantovým dekorem, s oválným polem a s nápisem uprostřed. Prostor pro oltář je vymezen vpadlou nikou s půlkruhovým ukončením. Oltářní menzu tvoří podstavec.