kostel sv. Kunhuty

Jednolodní orientovaná stavba s polygonálním presbyteriem a západní obdélnou předsíní. Loď obdélná, plochostropá, po délce s fabionem. Presbyterium z pěti stran osmiúhelníka je sklenuto křížovou klenbou s paprsčitým závěrem. Ze severu k presbyteriu přiléhá obdélná sakristie. V lodi je na pilířích obloukově ukončená kruchta a postranní empory s dřevěným balustrádovým zábradlím. Průčelí jsou hladce omítaná. Na západním průčelí, v ploše celého štítu je freska “Rozsévač” z roku 1933, signován "Schemeckar", Toni Schönecker ze Sokolova. Na severním průčelí je přiznán kamenný portál s lomeným obloukem. Okna, uložena hluboko ve špaletě, jsou půlkruhová se šambránou, dělena na šest polí a opatřena mříží. Střecha nad lodí je sedlová, nad presbyteriem valbová. Kolem celého areálu kostela je kamenná, z jedné třetiny omítaná, ohradní zeď vysoká přibližně 3 m.