sýpka

Sýpka je zděná omítnutá budova na obdélném půdorysu. Dle okenních otvorů lze usuzovat na dvoupodlažní interiér, který však nebyl ověřen. Severovýchodní průčelí chrání v dolní části nízký sokl, který obíhá celou stavbu. Nároží jsou zpevněná šikmými opěráky, sahajícími až pod hlavní římsu a směrem nahoru se zužujícími. Takové opěráky jsou i u všech ostatních nároží sýpky. Uprostřed severovýchodní fasády se nachází velký a široký obdélný otvor pro posuvná dřevěná dvoukřídlá vrata. Symetricky jsou rozmístěné také okenní otvory horního podlaží. Jde o čtyři drobné obdélné, na šířku orientované okenní otvory s ven se rozšiřující špaletou (nad okny je špaleta rozšířená do mírného segmentového oblouku). Otvory jsou zabezpečené mříží. V dolním podlaží jsou kromě vrat tři další otvory. Vpravo od vrat je to velké obdélné okno, vyplněné skleněnými cihlami, vlevo od vrat pak dvě obdélná, na šířku orientovaná okna – opět se skleněnými cihlami. Fasádu ukončuje profilovaná hlavní římsa. Dvouosá severozápadní stěna má sokl dvoustupňový, dvakrát je odstupňována i dolní část opěráků. Obě osy v obou podlažích vyplňují stejné okenní otvory, jako jsou v horní části severovýchodního průčelí. Mezi okny v horním podlaží se na stěně nachází obdélná deska s erbem. Erb je dělený. V obou polovinách jsou dvě ratolesti, směřující do stran, odlišného provedení. Nahoře je korunka, na níž navazuje klenot. Jde o čelně situovanou polopostavu, oděnou v plátové zbroji. Má zdvižené paže, ohnuté v lokti, ruce směřují k hlavě, opatřené helmou. Po stranách erbu jsou rozevlátá přikryvadla. Vpravo a vlevo od heraldické figury se nachází letopočet 1732 (vlevo 17, vpravo 32). Pod erbem je vyrytý nápis: „LEOP. FRAN / AVDRITZKI VON AVDRITZ H. / AVF LISCHNITZ V. STEINWASSER“. Jihozápadní fasáda má v horním podlaží pět symetricky rozmístěných okének stejných, jako na severovýchodní straně. Otvory v úrovni dolního podlaží jsou zhruba rozmístěny v osách podlaží horního. Na levé straně jsou tři vysoké obdélné otvory, na straně pravé pak dva na šířku orientované obdélné otvory – všechny vyplněné skleněnými cihlami. Jihovýchodní průčelí je v dolní části zakryté přístavkem z vlnitého plechu. V úrovni horního podlaží je na pravé straně stejný otvor, jako na ostatních fasádách, na levé straně pak obdélný podávací otvor. Sýpka má valbovou střechu s námětkem, krytou dvojitě kladenými bobrovkami. Na střeše se nacházejí volská okna. Na severovýchodní a jihozápadní straně jsou pravidelně rozmístěná ve dvou úrovních – v dolní jsou čtyři a v horní pak tři. Na severozápadní a jihovýchodní straně je jedno, velmi široké.