kostel sv. Vavřince

Zděný omítnutý orientovaný kostel s obdélnou lodí, polygonálním závěrem, předstupující hranolovou třípatrovou věží na jižní straně při komunikaci, sakristií na severovýchodní straně a oratoří na jihovýchodní straně. Stavbu člení neomítnutý kamenný sokl, neomítnutá nárožní armatura z opracovaných kvádrů a fabionová korunní římsa. V západním průčelí s mohutnými postranními opěráky vyniká portál s lomeným obloukem a profilovaným kamenným ostěním a dva okenní otvory zakončené lomeným obloukem s okny osazenými ve špaletě. Nad krytou fabionovou římsou se zvedá trojúhelný štít s postranními čučky a dvouramenným křížkem ve vrcholu. Polygonální závěr člení opěráky a okenní otvory zakončené lomeným obloukem s pískovcovým ostěním s kružbami. Na severozápadní straně se dochovala dvě okénka zakončená půlkruhovým obloukem a okenní otvor sklenutý hrotitým obloukem. Na jihozápadní straně kostela je vsazen obdélný pískovcový náhrobník s reliéfem erbu a nápisem v horní části. Věž završuje jehlancovitá stříška krytá eternitem, s makovicí a dvouramenným křížkem ve vrcholu. Jednotlivé střechy a stříšky kostela kryjí prejzy a bobrovky. Předmětem ochrany je kostel sv. Vavřince - stavba a příslušné pozemky.