lesní hřbitov

Areál lesního hřbitova je situován při silnici k Červenému kříži ve svahu severně od obce nad Habrovým potokem, v krajní části lesa. Prostor hřbitova je vymezen dřevěným plaňkovým plotem a zaujímá tvar zhruba pětiúhelníku. Vstup na hřbitov je o západu, terén se zvyšuje až ke středu hřbitova. JV cíp se svažuje dolů k potoku. V jádru hřbitova se nachází velký litinový kříž, orientovaný k V. Dále se nachází v prostoru hřbitova 15 druhů náhrobních litinových křížů v celkovém počtu 29 ks. Kromě těchto litinových prací je zde situováno i početné množství kamenných náhrobků, především z období secese. Je to například náhrobek Františka Maxera a Adolfíny Maxerové, náhrobek Antonína Mayera a manželky Johanny, dvě náhrobní desky manželů Grossových