kostel sv. Jana a Pavla

Kostel je postaven na jižním konci dlouhé, severojižním směrem orientované návsi. Jedná se o podélnou, jednolodní stavbu s půlkruhově ukončeným, odsazeným, k jihu obráceným kněžištěm. Na ose hlavního průčelí je přistavěna hranolová věž s přiloženým schodištěm krytým pultem, na západní straně je k presbytáři připojena obdélná sakristie s oratoří v patře. Střecha kostela je sedlová, v závěru zvalbená, věž je završena stanovou střechou s lucernou, sakristie střechou valbovou, vše je kryto pálenou taškou bobrovkou. Hladké fasády lodi se zaoblenými nárožími jsou prolomeny dvojicí oken se segmentovými záklenky, presbytář osvětluje dvojice oválných oken. Do sakristie se vstupuje rovně završeným vstupem z jižní strany, v patře i přízemí je z jihu prolomeno po jednom obdélném okenním otvoru. Do kostela se vstupuje rovně završeným otvorem situovaným v podvěží, nad ním je probrán segmentem završený okenní otvor, západně od něj segmentem završený vstup na schodiště do věže. Nad vstupem je v obdélném rámu s vpadlými rohy plastický letopočet 1824. V druhém podlaží věže je na severní straně probrán kruhový okenní otvor, ve vyšším podlaží je věž do všech stran otevřena vysokými segmentem završenými otvory, nad nimi čtvercové orámované vpadliny. Lucerna je do všech stran otevřena kruhovými otvory. Fasáda věže je zvýrazněna lezénovým rámem, jinak jsou fasády hladké, členěné soklem a ukončené profilovanou římsou se zjednodušenými konzolkami, otvory a niky jsou rámovány šambránami. Nároží sakristie jsou zkosená, v přízemí dekorovaná bosáží, patro je od přízemí odděleno plochou římsou. Loď je zaklenuta valenou klenbou s výsečemi, presbytář valeně, v závěru s konchou. Sakristie i oratoř jsou plochostropé.