kaple

Drobná přízemní zděná stavba ležící při cestě v centru obce, s průčelím k JV. Kaple je obdélná, se zaoblenými rohy a mírnmě konvexní zadní stranou. Střecha kaple je mansardová, polovabová, krytá dvojitými bobrovkami. Na hřebeni střechy je umístěna mladší šestiboká věžička, krytá plechem. Fasády jsou členěny pilastry usazenými na soklu, nesoucími profilovanou korunní římsu. Horní část pilastrů oddělená římsičkou je členěna trojicí píšťal. Římsa nad pilastry předstupuje. Hlavní JV štít je oddělen patrovou římsou krytou bobrovkami, rámovám zjednušeními volutami, členěn dvojicí pilastrů a zakončen profilovaným frontonem s destičkou nesoucí nápis A:1766. Boky lodi jsou po stranách otevřeny párem segmentově zakončeným oknem, rámovaných ozdobnou šambránou. Ve středu JV průčelí je umístěn obdélný vstup v kamenném ostění s ušima a kapkami, zvýrazněný v nadpraží segmentově prolomenou římsou. Předmětem památkové ochrany je kaple a vymezený pozemek.