kaple sv. Václava

Kaple sv. Václava v Klech se nachází v centru nepravidelné trojúhelníkové návsi. Drobná sakrální stavba na obdélném půdorysu vrcholí hranolovou zvoničkou ukončenou jehlancovou střechou s lomením ve spodní části. Vlastní, velmi nízkou zvalbenou střechu kaple i zvoničky kryje plechová krytina. Osa kaple vede ve směru S - J, přičemž půlkruhově sklenutý vstup otevírá severní průčelí. Nároží člení pilastry s římsovými hlavicemi, východní a západní fasádu prolamují vysoká půlkruhová okna zasazená v pravoúhlých vpadlých rámech. Jižní průčelí zdobí malovaný kruhový medailon s motivem svatého Václava na koni s praporcem v ruce. V medailonu nad volně umístěným znakem orlice je vyveden nápis "nedaj zahynúti", v pravé dolní části pak nápis "M. Aleš", jako autor předlohy a vročení rekonstrukce v roce 1971. Kapli ukončuje odstupňovaná profilovaná římsa. Obdobné architektonické prvky člení i zvoničku otevřenou půlkruhově sklenutými otvory. Zvon ve zvoničce pochází ze 30. - 40. let 20. století. Vstup do kaple vede dvoukřídlými dveřmi kazetové konstrukce s proskleným půlkruhovým záklenkem - světlíkem. Vnitřní prostor ukončuje necková klenba. Předmětem památkové ochrany je kaple sv. Václava a vymezený pozemek.