dům

Patrový dům je situovaný na V straně menšího náměstí (Václavské náměstí), při silnici do Mělníka. Objekt je obdélného půdorysu, trojdílné dispozice, orientovaný štítem ke komunikaci, z části roubený, hrázděný i zděný. Přízemní základna v přední části domu na okapových stranách nepatrně přečnívá přes patro objektu. Tento přesah je v S stěně kryt malou stříškou. Přízemí má obytnou místnost kamennou, síň částečně vyzděnou z vepřovic. Pod síní je umístěn valeně klenutý sklep z pískovcových kvádrů. Patro domu má přední roubenou světnici z masivních hraněných trámů, mezery mezi nimi jsou vyplněny hliněnými vymazávky a bíle natřeny. V čelní části je roubená světnice dodatečně přezděná. Střední část patra je hrázděná a zadní díl má rámovou konstrukci s trámovou výplní. Vnější plášť domu je v přízemí a částečně v patře opatřen hladkou omítkou bílé barvy. Čelní průčelí domu má v přízemí i patře novodobě upravená široká čtyřkřídlá okna ( původně zde byly dvě okna sdružená). Lichoběžnikový štít je mírně předsazený, pobitý eternitovými šablonami, v horní části s dvěma dvoukřídlými šestitabulkovými okny. Nádvorní strana patra obsahuje pavlač s novodobým zábradlím vynášenou přesahujícími stropními trámy přízemí a krytou přesahem střechy. Vstup do domu je z nádvorní strany. Střecha je sedlová, v hlavním průčelí s valbou, krytá plechem. Z náměstí je dvůr domu uzavřen novodobou plechovou bránou s brankou. Předmětem památkové ochrany je dům čp. 255 na předmětném pozemku.