dům U Bílého kříže

Jednopatrový tříkřídlý dům s podélným dvorem má renesanční sklepy. V 17. a 18.stol. byl součástí sousedního č.p. 438, domy byly i stavebně propojeny. Pozdně klasicistní přestavba se týkala úpravy sev. části traktu při Všehrdově ul. se zřízením nového vjezdu, přestavba schodiště a vybourání oken. V r. 1877 přístavba již. křídla a malé konírny stavební firmou Jechenthal & Hněvkovský. Dům má do ulice jednoduché jednopatrové průčelí, dělené kordonovou římsou. Pouze v 1. p. rámují okna pásové šambrány, podložené deskami. Výraznější motiv tvoří jen portál průjezdu se segmentovým záklenkem a výplňovými vraty. Střešní štítek při pravé straně průčelí člení svislé pásy. Po ubourání přístavku do Besední ul. v l. 1963-64 byla v obnažené již. zdi proražena jednoduchá okna, dvorní průčelí s pavlačemi nejsou architektonicky řešena.