kostel sv. Kateřiny

Zděná jednolodní omítaná stavba obdélného půdorysu s dvouvěžovým hlavním V průčelím, s užším čtvercovým presbytářem a se stejně širokou obdélnou sakristií s oratoří v patře v jeho ose. Průčelí s plochým středním rizalitem je členěno pilastry s římsovými hlavicemi, nesoucími kladí. Je prolomeno portálem s profilovaným pískovcovým ostěním s ušima, kapkami a kladím s rozeklaným segmentovým štítem doplněným znakovou deskou. V ose nad portálem vyniká okno zakončené půlkruhovým obloukem v ozdobném obdélném rámci. Průčelí vrcholí dvojicí věží s lizénami, obdélnými okny završenými půlkruhovým obloukem, s parapetními kazetami, parapetní římsou a zjednodušeným kladím. Věže jsou zastřešeny nízkými jehlancovými střechami krytými mědí. Boční fasády člení lizénové rámce a lichoběžná, směrem dolů se rozšiřující a segmentem ukončená okna se zalamovanou šambránou (pouze osy náležející věžím přebírají členění průčelí). Podvěží, sakristii a oratoř osvětlují menší obdélná a čtvercová okna, v podvěží se zalamovaným rámem ukončeným segmentovým obloukem. Stavba je kryta sedlovou střechou s valbami, mezi věžemi pak pultovou střechou opřenou o trojúhelný štít (krytinou jsou bobrovky). Hřbitov obklopuje vysoká omítaná tarasní zeď s litinovým plotem. Předmětem ochrany je kostel sv. Kateřiny s tarasní zdí hřbitova a vymezené pozemky.