činžovní dům

Řadový dům leží na obdélné parcele; hl. budova spolu s dvojicí dvorních křídel uzavírá pravidelně disponovaný obdélný dvůr. Levé dvorní křídlo má na záp. straně nepravidelný průběh, daný historickou zástavbou v sousedství. Hl. budovu tvoří dvoutrakt s přidanou pavlačovou komunikací při dvoru, boční křídla jsou pouhé jednotrakty. Hl. průčelí domu je třípatrové a probíhá v délce deseti os. Pod střední dvojicí oken je polokruhový vjezd v edikule, jejíž levý pilastr překrývá historizující krámský portál s dekorativními řezbami, které provedl smíchovský truhlář Vladimír Čenský v r. 1878. Výkladce v pravé polovině mají nevhodnou novodobou úpravu. Všechna patra oddělují kordonové a průběžné parapetní římsy, v jejichž profilaci se objevuje listovec (u korunní římsy zubořez). Jednotlivá okna vymezují pilastry s hlavicemi quasi korintskými (na nárožích zdvojenými), které mají ve všech patrech odlišnou podobu. Okna rámují lištové (renesančního typu) šambrány (v 1. a 2. p. s uchy a kapkami), ve všech patrech vyvinuté parapety člení obdélná vpadlé pole. Také dvorní fasádu člení kordonové římsy, rustika a prolamují vždy tři prosklené otvory pavlače. Boční křídla postrádají architektonické členění.