kasárna Jiřího z Poděbrad

Dům čp. 86 je situován do JV rohu náměstí, mezi ulice Přemysla Otakara II. a Poštovní. Základní půdorys budovy má tvar písmene L, přičemž krátké křídlo orientované do ulice Přemysla Otakara je vstupním křídlem. Průčelí zvýrazňuje střední, mělce vystupující rizalit se segmentově sklenutým vstupním portálem v ose. Budovu dnes člení pouze okenní otvory (v hlavním průčelí sdružená okna) a mezipatrové římsy. Původně však bylo přízemí i nároží zdobeno omítkovou bosáží a první patro rytou horizontální linkou. Dvoupatrovou stavbu ukončuje nižší sedlová střecha. Interiér je rozvržen dvoutraktově. Hlavní křídlo má pravidelnou dispozici vázanou na střední příčnou osu. Boční křídlo má v dispozici nepravidelnosti, které mohou svědčit o možném starším jádru části tohoto křídla. Do patra a chodby, probíhající podél celého dvorního průčelí, se vystupuje dvouramenným schodištěm z průjezdu. Většina prostor přízemí a obou pater je zaklenuta plackami. Střechu tvoří krovová konstrukce se středovými vaznicemi podporovanými šikmými vzpěrami a s hambalky v horní části. Budova je zčásti podsklepená. Předmětem ochrany je dům čp. 86 na pozemku st.parc.č.154/1.