pošta

Pošta je situovaná při ústí Nové ulice do ulice Tyršovy. Tato situace ovlivnila dispozici objektu - klínová parcela je zastavěna dvěmi rozevírajícími se křídly, propojenými v průčelí zaobleným vstupním rizalitem. Pohledově exponované dvoupatrové vstupní průčelí se vyznačuje kontrastem jednobarevných slepých stěn a středního zaobleného rizalitu z režného zdiva, který ve spodní části opticky ukotvuje stejně obložený horizontální pás. Rizalit pročleňuje a vylehčuje rám s řádovými podpěrami nesoucí okna a lodžie (druhotně zasklená). Boční křídla, členěná pravidelně rozmístěnými okny, mají jemně zvýrazněné funkční části - schodiště jsou ve fasádě zdůrazněná rizality s vertikálními úzkými okny a cihelnými obklady pod parapetní římsou. Předmětem ochrany je pošta čp. 100 a vymezený pozemek.