sokolovna

Zděná, omítnutá patrová budova obdélného půdorysu je situována při severovýchodní straně náměstí. Hlavní průčelí o třech osách člení sokl, kordonová římsa a výrazně předsazená desková korunní římsa. Pod korunní římsou je vlys s konzolkami v pravidelném odstupu, protaženými k průběžné římse. Vertikálně je průčelí dekorováno lisénami. Obdélné okenní otvory mají parapetní římsy. V přízemí jsou dvě dvojice menších okenních otvorů se společnými parapetními římsami, v patře větší okenní otvory. V ose je hlavní vstup sklenutý půlkruhovým obloukem. Uprostřed střechy vystupuje trojúhelný štít s předsazenou římsou a lisénovým rámcem. Ze severní strany přiléhá branka s otvorem sklenutým půlkruhovým obloukem. Boční severní průčelí člení lisénové rámce a vlys s konzolkami a římsami shodnými s hlavním průčelím. V blízkosti branky je zazděný okenní otvor sklenutý půlkruhovým obloukem se šambránou. Také postranní vstup je sklenutý půlkruhovým obloukem. Obdélné okenní otvory různých formátů mají parapetní římsy. Zatímco u hlavního průčelí se dochovaly původní dřevěné okenní rámy, nepohledové boční průčelí poznamenaly pozdější úpravy (např. luxfery v rozměrných obdélných oknech tělocvičny). Mansardovou střechu stavby kryje plechová krytina. Uprostřed vystupuje hranolová vížka se zvlněnými půlkruhově zakončenými štíty. Vížka má z každé strany okénko se dvěma okenními tabulkami. Předmětem památkové ochrany je budova sokolovny a vymezený pozemek.