kaple sv. Václava

Objekt je situován na severní straně obce, v mírném svahu, na křižovatce silnice, směřující z Bezděkova na hlavní komunikaci Domažlice - Klatovy a polní cesty ke hřbitovu. Drobná zděná omítaná stavba na čtvercovém půdorysu, krytá sedlovou střechou, krytina: taška bobrovka. Fasády člení hrubě omítaný, mírně předsazený sokl (při východní vstupní části objektu, západní část je zasazena do svahu), na bocích kaple po jednom vpadlém obdélném zrcadle. Čelní vstupní průčelí, obrácené ke komunikaci, je prolomeno obdélným vstupem s půkruhovým záklenkem, chráněným novodobou dvoukřídlou mříží. Nad ním jednoduchá hladká korunní římsa, odlišená barevným nátěrem a navazující i na boky kaple. Vstupní průčelí vrcholí trojúhelným štítem, lemovaným plochou štukovou páskou, ve vrcholu štítu kovový křížek s dvojitým břevnem. Fasády hladké bez oken, západní závěrová strana nahrubo omítaná.