kaple

Omítnutá kamenná kaple s taškovou střechou a věžičkou pobitou plechem. Jedná se o drobnou stavbu obdélného půdorysu, závěrem vklíněnou mezi domy č.p. 4 a 14. Čelní nároží jsou zkosená, prostor kaple osvětlují dvě drobná oválná okénka. V průčelí je prostý vchod zaklenutý obloukem. Vnější členění je provedeno v omítce vpadlými zrcadly, která mají zaoblená a zalamovaná nároží. Střecha je sedlová, v její středové ose je na hřebeni posazena poměrně hmotná hranolová věžička s polygonální cibulí. Průčelí je architektonicky zvýrazněno štítem, který je oddělen korunní římsou a dělen do dvou částí - v dolní je nika s drobnou plastikou sv. Jana Nepomuckého, v horní části trojúhelníkové ukončení. Okolo kaple drenáž z větších valounů.