kostel sv. Jana Křtitele

Uprostřed obce situovaný kostel sv. Jana Křtitele je podélnou jednolodní orientovanou stavbou s vestavěnou věží v průčelí, půlkruhovým závěrem kněžiště a sakristií přistavěnou ke středověkému jádru v letech 1764-1766. Loď kostela vystavěná na obdélném půdorysu je prolomena dvěma vysokými půlkruhově zaklenutými okenními osami a jednou okenní osou menší zaklenutou segmentově. Odsazené kněžiště na severní straně je prolomeno dvěma půlkruhově zaklenutými okny, z jižní strany s jednou půlkruhově zaklenutou okenní osou a přilehlým přístavkem čtyřboké sakristie s pravoúhlým čtvercovým oknem. Hranolová věž představěná v průčelí kostela tvoří rizalit, v něm je na osu prolomený segmentově zaklenutý vchod hlavního vstupu. Po jeho stranách po jedné segmentově zaklenuté okenní ose. Druhé patro věže je prolomeno na osu jedním segmentově zaklenutým oknem a po stranách jednou segmentově zaklenutou okenní osou. Zvonicové patro rovněž prolomeno jednou okenní osou půlkruhově zaklenutou, nad oknem kruhový hodinový ciferník, nad ním hrotitě zalomená podstřešní římsa. Věž zastřešená čtyřbokým stanem krytým plechem s makovicí a křížem ve vrcholu. Podstřešní profilovaná římsa nese střechu sedlovou a zvalbenou krytou pálenou bobrovkou. Loď je zaklenuta třemi poli pruské klenby dělené pasy, spočívající na pilastrech s římsovou hlavicí, pod věží klenba valená. Sakristie plochostropá.