dům

Přízemní dům s polopatrem, s přední roubenou a zadní zděnou částí, na obdélném půdorysu - s dvěma zděnými přístavky. Jihozápadní (vstupní) průčelí je šestiosé. Pravou - dvouosou - stranu průčelí kryje vodorovné bednění s bílým spárováním. Předstupující polopatro je neseno přečnívajícími stropními trámy přízemní světnice; v přízemí i polopatře je po dvou obdélných dvoukřídlých šestitabulkových oknech s dřevěnou šambránou a parapetní římsou. Levá strana průčelí je zděná, omítnutá, členěná čtyřmi osami: zleva jsou to dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna (větší, než v roubené části) se šambránami a parapetní římsou, dále úzké obdélné jednokřídlé třítabulkové okno v šambráně a konečně vstup - dřevěné dvoukřídlé výplňové dveře v jednoduchém pravoúhlém portálu. V polopatře je pouze jedno menší obdélné dvoukřídlé šestitabulkové okno v šambráně - nad úzkým oknem vedle vchodu. Jihovýchodní (štítové) průčelí je roubené, opět s vodorovným bedněním. V přízemí jsou dvě okna, stejná jako v roubené části jihozápadního průčelí. V nárožích a mezi okny se nachází zpevňující trámový sloupek; mírně předstupující polopatro je bez otvorů. Štít je bedněn klasovitě, ve střední části svisle; dole uprostřed štítu jsou dvě obdélná dvoukřídlá šestitabulková okna s dřevěnými šambránami, nahoře pak obdobná okna, avšak menší. Severovýchodní průčelí roubené části je v přízemí bedněno svisle, v patře pak vodorovně. Kolmo k roubené části domu je zde přistavěn zděný přístavek - boční stěny jsou bez členění, ve štítové stěně je v přízemí menší obdélné okno a v trojúhelníkovém štítu obdélné dvoukřídlé šestitabulkové okno. Střecha přístavku je sedlová, krytá plechovými šablonami. Zděná část severovýchodního průčelí je novodobě upravena a částečně přestavěna; na levé straně je nové nedělené obdélné okno, na pravé straně je zastřešený prostor s vybudovaným krbem a zadním vstupem do domu. Střecha domu je sedlová, krytá plechovými šablonami. Severozápadní průčelí domu je skoro celé zaplněno novodobým přístavkem v ose domu; přístavek je o něco nižší, než vlastní dům. V levém bočním průčelí má novodobé nedělené okno, v horní části štítového průčelí je lodžie s dřevěným zábradlím. Střecha přístavku je opět sedlová, s plechovými šablonami.