městský dům

Řadový zděný objekt obdélného půdorysu, okapové orientace, se sedlovou střechou krytou asfaltovým šindelem. Střecha je přetažená přes půdorys objektu, s pohledovým přiznáním krokví. Na straně směrem k hradu jsou dvě dvojice střešních oken. Hlavní průčelí je členěné lisénovým rámem a paspartou kolem otvorů. Je dvouosé, vlevo je dvojice sdružených dvoukřídlých šestitabulkových oken, vpravo je krámský vstup s výlohou, ke kterému vedou žulové stupně, vstupní dveře jsou dvoukřídlé kazetové, zčásti prosklené, zapuštěné za líc fasády. Za předním domem navazuje zadní dům, se kterým je přední dům propojen pultovou střechou. Střecha je na straně do dvora přetažená přes půdorys objektu, s pohledovým přiznáním krokví. Krytina je z asfaltového šindele, na straně do dvora neomítaný komín z vápenopískových cihel. Severní fasáda domu je vlivem složitého terénu třípodlažní, oproti oběma sousedním domům předstupuje. Přízemí a první patro jsou zděny z lomového kamene, druhé poschodí je cihlokamenné. Zadní fasáda je asymetrická; v přízemí je čtyřosá, po stranách dva vstupy s novodobými palubkovými dveřmi, mezi nimi čtvercová okénka. V patře je dvouosá, s dvoukřídlými šestitabulkovými okenními výplněmi. Ve druhém patře je trojosá, s okenními otvory s výplněmi shodnými jako v prvním patře. Boční průčelí je v patře trojosé, s dvěma malými okenními otvory s jednokřídlými výplněmi a jedním otvorem s výplní shodnou jako v severním průčelí; ve štítě je vlevo okenní otvor s dvojicí sdružených dvoukřídlých šestitabulkových oken, vpravo je jedno dvoukřídlé šestitabulkové okno. V r. 1994 provedena modernizace domu, při které byl změněn tvar střechy, vybourány nové otvory ve zdivu ve všech podlažích (i na místě dochované střílny) a provedena nová fasáda. K severnímu průčelí je připojena terasa (není chráněna) se třemi schodišťovými stupni z lomového kamene. Dvůr je vydlážděn novodobou betonovou dlažbou. Dvorek je ohrazen plotem ze zděných sloupků s palubkovými výplněmi, s horním okrajem segmentovým a drátěným pletivem.