hotel Modrá hvězda

Objekt byl postaven na místě rozlehlého komplexu bývalého zájezdního hostince z počátku 19. století. Z tohoto období se zachovala nárožní část objektu s divadelním sálem přes dvě patra, s fasádou s historizujícími novoklasicistními prvky vysokého pilastrového řádu s korintskými hlavicemi. Mezi nimi je sedm vysokých oken zakončených půlobloukem. Budova sálu je zděná, s valbovou střechou krytou taškami, 2 volská oka. Budova o osmi okenních osách; pravá část budovy o 5 okenních osách. Ze soklové římsy vyrůstají na podstavcích zdvojené pilastry zakončené korintskými hlavicemi. Hlavice nesou architráv s vlysem obdélných okének se zaoblenými rohy. Korunní římsa profilovaná, mezi pilastry vysoká obdélná okna půlkruh. zakončená, členěná 12 tabulkami. Tříosá levá část domu podobně řešená, s rovnou střechou, poslední osa odstupňovaná podle klesající komunikace; nepravoúhle se lomí a přizpůsobuje se komunikaci. Na horní římse levé části budovy 3x piniová šiška ve tvaru jehlance na hranolové nožce. Na straně do dvora romantické ukončení fasády štítem s jehlancovitými čučkami. Na severozápadní straně plynule navazuje novodobě řešený objekt hotelu čp. 152 a 153, část této novodobě upravené budovy (v rozsahu 3 okenních os přízemí) je součástí prohlášeného čp. 154.