kaplička

Kaplička stojí nad silnicí před bránou čp. 6. Otočena do zatáčky, t.j. k JZ. Fasáda členěna soklem, pilastry, podstřešní římsou. Vstup portikem s dvěma polosloupy s nízkým trojúhelníkovým štítem s římsou vespod. Původní plasticky členité dveře se skleněnými výplněmi chráněnými ozdobnou kovanou mřížkou a nadsvětlíkem se sluncovým motivem. Boční okna oblouková se spodkem šikmým. Výplně tabulkové. Střecha valbová s nízkým štítem k silnici, krytá taškami. Nad průčelím se zvedá zděná čtyřboká vížka, členěná pilastry při nárožích, s nízkými trojúhelníkovými štíty s římsou vespod na všechny 4 strany. Stříška jehlancová, plechová, s makovicí a křížem. Před čelním průčelím kapličky se od silnice zvedá schodiště se šikmými zídkami po stranách, se stupni pískovcovými a spodním betonovým (celkem 8 stupňů: horní ve dveřích.) Předmětem ochrany je kaplička na pozemku parc. č. st. 155 (pozemek bez ochrany).