židovský hřbitov

Židovský hřbitov se nachází na úzké obdélné parcele, jižně od silnice vedoucí do Neratovic. Je přístupný ze silnice novodobou plechovou bránou a ohrazen zdí - zčásti původní z lomového kamene a zčásti novodobou z tvárnic. Východně od brány je situovaný dům čp. 337, který původně sloužil jako márnice, obřadní síň a byt hrobníka (novodobě upraven). Náhrobky stojí v řadách, přičemž nejstarší z nich se nacházejí v SV části hřbitova - např. volutově ukončená náhrobní stéla Josefa Porgese, zhotovená ze sliveneckého mramoru. V JZ části hřbitova se nalézají dekorativní náhrobky z poslední čtvrtiny 19. století, které jsou blízké soudobým křesťanským náhrobkům. Takový je např. náhrobek Jacoba Grosse (+1876), tvořený edikulou rámovanou tordovanými sloupky či naturalisticky pojatý náhrobek neznámých zemřelých v podobě skalky s pahýlem stromu, jenž zdobí květinová girlanda. Z dalších náhrobků je pozoruhodný náhrobek manželů Barbory a Šalamouna Oesterreicherových (+1885, 1886), rodičů židovského humoristy, dále mramorový náhrobek Samuela Gellnera (+1882) v podobě zlomené sloupu či dva identické, pouze výškou odlišené obelisky ze švédské žuly - náhrobky manželů Morgensternových (+1892, 1903). Předmětem památkové ochrany je pozemek židovského hřbitova a 158 náhrobků.