socha sv. Jana Nepomuckého

Na plochém kamenném stupni umístěn hranolový podstavec, ukončený profilovanou římsou, z boku doplněný hladkými křídly, jež ukončují ležící voluty doplněné listovou rozvilinou. Na čelní straně podstavce je v horní části umístěna reliéfní oválná kartuše s nápisem: I. Johannes Nepomuc ora pro nobis. Na zadní pak letopočet 1737. Na křídlech jsou reliéfy zpovědi královniny a svržení světce z mostu. Postava světce na nízkém soklíku, označeném z boku L.W., je esovitě prohnutá, v kontrapostu, v obvyklém šatě a biretu. V náručí drží kříž, v pravici ještě kovovou palmu. Dílo bývá připisováno L. Widemannovi, zmiňovaná signatura L. W. v posledních letech nebyla nalezena a dílo nelze jednoznačně tomuto umělci připisovat.