kostel sv. Anny

Podélná jednolodní stavba s výrazným zaoblením na straně kůru i kněžiště. Kněžiště vzhledem k poměrně krátké a široké lodi je hluboké, v závěru půlkruhového půdorysu. Na straně kůru věž, která se prostupuje se západní stranou lodi s mírně zaoblenými nárožími s pilíři. Věž má zhruba čtvercový půdorys a rovněž stejně zaoblená nároží s pilíři. Stěnu kněžiště člení ploché velmi mělce vystupující pilíře, stěna lodi zcela bez členění. V jižní stěně lodi prostý obdélný vchod v paralelním ostění s pravoúhlými uchy a klenákem. Věž člení po výšce římsa, která přerůstá z korunní římsy plynule do věže. V čelní stěně věže vchod prostý obdélný, stejného typu a zhruba i velikosti jako u lodi. Ve spodní části věže (pod římsou) v každé stěně ležaté okénko (v západní a severní stěně věže zazděné či slepé), nad římsou v každé stěně okno s trojlistým záklenkem, v čelní stěně zazděné (umístění plechového ciferníku hodin). V jižní stěně věže nad římsou mimoto trojlisté okénko. Střecha lodi a kněžiště valbová, krytá eternitem, věž s dynamicky výraznou bání s lucernou, oplechovanou. Na severní straně kněžiště vystupuje sakristie na obdélném půdoryse, s členěním stěny pilastry nesoucími profilovanou římsu. V severní stěně nahoře prosté obdélné okénko, dole prostý obdélný vchod stejného typu jako vchody ostatní, jen menší. Zastřešení sakristie valbové.