venkovský dům

Obytné stavení s hospodářskou částí pod jednou sedlovou střechou krytou eternitovými šablonami, průčelí obráceno k menší průchozí cestě a potoku. Obytná část ze 2 stran roubená. Vnější boční fasáda je zděná se 3 dvoukřídlými, šestitabulkovými okny. Vnitřní boční fasáda má 2 dvoukřídlá šestitabulková okna. Vstupní dveře jednokřídlé, nově osazené. Pravá strana hlavního průčelí je roubená, levá zděná. V průčelí je stavba tříosá - 2 okna šestitabulková a 1 světlíkové do komůrky.. Ve štítu 2 nová okna s příčkami. Střecha předsazená nad zápražím. Krov- běžná stojatá stolice. V předním prostoru podlaha tvořena jílovou mazaninou a prkny, komín průlezný. Obytná část tvořena světnicí a komůrkou. Předělová stěna roubená, ale jednu stranu komory tvoří zděná část. Ve světnici profilovaný záklopový strop ze širokých fošen, v komůrce nový, z úzkých prken bez profilů. podlahy jsou všude dřevěné. Vnitřní dispozice stavení: ze síně vchod po levé straně do obytné části, po pravé straně úzkou uličkou do druhé komory, nově vytvořené. Po pravé straně rovněž schody na půdu kryté dřevěným pláštěm. přímo proti vchodu do síně se nachází vestavěná pec na chleba. Za síní vchod do stáje, sklenuté nověji na traverzy. Na obytnou část navazuje bývalý chlév s dvoukřídlými vraty a 2 obélnými okny. Obytnou část uzavírá stodola s dvoukřídlými vraty a vstupem pro pěší. zadní fasáda stodoly je hladká s obdélným otvorem, vyplněným luxfery. Na střeše stodoly je vylézák. Hospodářská stavení jsou zděná.