kostel Archanděla Michaela

Orientovaná stavba s obdélnou lodí, která má lehce čtvrtkruhově zaoblená nároží s odsazením. Užší presbytář složený z obdélného pole a trojbokého závěru; diagonální stěny konkávně prohnuté (v interiéru ale přímé). Po severním boku presbytáře čtyřboká věž s mírně zaoblenými nárožími; po výšce 4. podlaží; v přízemí sakristie; oratoř v 1. patře dostupná schodištěm vestavěným do tloušťky západní stěny; stejně řešeno schodiště také do 2. patra; v posledním podlaží zvonová stolice. Střecha sedlová s valbami krytá eternitovými šablonami. Fasády s lehce předsazeným soklem a s korunní římsou bohatě štukově profilovanou. V jižní stěně lodi portál se žulovým ostěním s dvoukřídlými dveřmi, na straně západní portál zazděný. Na těchto stranách také 4 páry cca čtvercových oken s půlkruhovými záklenky, závěr presbytáře vždy jedno okno ve zdi. Věž s cibulovou bání, osmibokou lucernou; na hrotnici makovice a kříž; krytina lucerny z měděného plechu. Fasáda věže s předsazeným soklem; bohatý štukový profil zděné korunní římsy sestavený z oblounků a ústupků; nad středy stěn římsa stlačeným obloukem zvednutá; v úrovni korunní římsy lodi další plochá římsa. Při nárožích pilastry se sokly a římsovými hlavicemi. V ose východní zdi obdélný portál se žulovým ostěním a dvoukřídlové dřevěné rámové dveře s kazetami. V přízemí na J čtvercové okno se žulovým ostěním; v 1. patře na jižní straně nevysoké půlkruhově ukončené okno se žulovým ostěním, ve východní zdi ve 2. patře zploštělé oválné oknov žulovém ostění; v posledním podlaží okna ve dvou úrovních; spodní v každé stěně; J, Z a V na výšku obdélné s půlkruhovým zakončením.