kostel sv. Markéty

Orientované podélné jednolodí s polygonálním presbytářem, k němuž na severní straně přiléhá hranolová věž, jejíž přízemí slouží jako sakristie. Obdélná loď má výrazněji čtvrtkruhově zaoblená západní nároží. Střechy valbové, taškové, na věži protáhlá plechem pobitá báň (původně břidlice) s lucernou. Průčelí lodi člení svazkové pilastry s římsovými hlavicemi, jež nesou úseky kladí a průběžnou zalamující se římsu; mezi pilastry jsou vloženy 3 dvojice kasulových oken. V západním průčelí je zazděné kasulové okno. Vstupní portál osazen v jižním průčelí, má kamenné obdélné ostění s uchy a dvoukřídlové dřevěné rámové dveře s šikmo skládanými prkny. Presbytář členěn obdobně, pilastry však mají kompozitní hlavice, interiér osvětlují 3 kasulová okna (2 na jihu a 1 na severu), ve východní zdi obdobné zazděné okno, v jižním průčelí portál s přímým nadpražím, lištou a uchy s barokními dvoukřídlými dřevěnými klasovitě skládanými dveřmi. Věž, dělená kordonovými římsami ve 3 patra, člení nárožní lisény, lisény provedeny také uprostřed stěn (přerušeny okny), v horní etáži nároží lehce vykrojená a doplněná subtilními cihelnými sloupky, okna věže mají polokruhové záklenky.