kaple sv. Jana Nepomuckého

Zděná volně stojící stavba složená z obdélné lodi a užšího půlkruhem zakončeného presbytáře orientovaného k SV. Na JZ str. lodi vstupní rizalit, z kterého vystupuje hranolová věžička. Střecha lodi sedlová s valbou k presbytáři, nad presbytářem sedlová střecha ukončená půkruhovou valbou, krytina eternitové šablony. Stříška věžičky jehlancová na osmiboké základně a s podlomením na pravoúhlém půdorysu, krytina plech, hrotnice není. Zdivo lomové, s nepatrnými zbytky omítky, v nárožích velké kameny, ostění otvorů vyzděna z cihel, koruna zdiva tvořena mladší cihelnou nadezdívkou která nahradila původní silně degradovanou. Stavbu obíhá mírně předstupující soklík, lokálně na zbytcích omítky patrné původní členění lisénami a soklovým omítkovým pásem. Korunní římsa na nadezdívce tvořena ven vyloženými bet. deskami, původně římsa cihelná s bohatou štukovou profilací. Vstupní rizalit nově přezděný z cihel, s vysokým půlkruhem uzavřeným vstupem a s nárožními lisénami. Nad vstupem půlkruhová nika uzavřená konchou. Nad nikou vidět původní cihelnou mírně předstupující cihelnou nadezdívku zakončenou korunní římsou se zbytky štukové profilace. Na stranách rizalitu vidět zbytky původní cihelné nadezdívky, zbytek novodobé cihelné zdivo. Věžička cihelná, s kamenným soklem, členěná kordonovou a korunní římsou se štukovou profilací. Pod kordonovou římsou zbytek kruhové štukové profilace. Nad kordonkou věžička otevřena čtyřmi okny ukončenými obloukem, orámovanými hladkými lisénami a v obloucích s profilací. V nárožích pilastry a pod korunní římsou hladký pás (kladí). Na stranách spodní části věžičky zbytky původního cihelného zdiva štítu lodi. V bočních podélných stranách lodi po jednom okenním otvoru ukončeném obloukem a s cihelným ostěním. Výplně chybí. Ve střední ose půlkruhového závěru jeden na výšku oválný okenní otvor s kamenným ostěním, výplň chybí.