boží muka

Boží muka situovaná před ohradní zdí hřbitova jsou umístěna v zahrádce čtvercového půdorysu, tvořené čtyřmi kamennými hranolovými pilíři mezi něž je vložen jednoduchý laťkový plůtek. Na hladkém kamenném stupni, opatřeném letopočtem 1848, je umístěn hranolový, hladkou deskou ukončený sokl s reliéfy truchlící P. Marie, sv. jana a Maří Magdaleny. Na soklu osazen pilíř s patkou, pokrytou stylizovanými listy, nahoře se rozšiřující a ukončený hladkou deskou. Na eho čelní straně reliéfně provedený kříž s korpusem. Pilíř ukončuje hranolový nástavec s reliéfními hlavami andílků na bočních a symbolem božího oka na čelní straně. Nástavec nese hlavu P. Marie, umístěnou na barokní kovence. Na nástavci pod božím okem monogram B.N.