městský dům

Patrový řadový dům se nachází S od náměstí, těsně za hranicí Městské památkové zóny. Dům stojí na konci uliční fronty a jeho pravá strana je volná. Půdorysně sestává ze dvou krátkých křídel ve tvaru L, přiléhajících k vedlejšímu obdobnému domu. Střecha je sedlová, tašková. Hlavní trojosé průčelí je obráceno k JZ, dvorní i boční průčelí jsou utilitární, památkově nehodnotná. Hlavní průčelí je prosté, rámované soklem a štukem zdobeným vlysem bez korunní římsy. Okna jsou obdélná, rámovaná šambránou, v patře zakončená segmentovým frontonem. Okna jsou původní. Obdélný vstup v pravé části je rámován širokou paspartou, nahoře nesoucí slepý kruhový otvor lemovaný štukovým dekorem. Přesahující střecha je nesena ozdobně vyřezávanými krokvemi ve tvaru akantových listů. Dvorní fasáda je zcela hladká, ve 2. patře rozšířená o terasu přístupnou ze dvou vikýřů s francouzskými okny. Předmětem ochrany je dům čp. 414 a vymezený pozemek.