kostel Nejsvětější Trojice

Farní kostel Nejsvětější Trojice se nachází na mírné vyvýšenině v severozápadní části obce. Jedná se o jednolodní, podélnou, přibližně orientovanou stavbu s mírně odsazeným presbytářem. K severní stěně presbytáře přiléhá čtyřboká sakristie. V ose západního průčelí se nachází hlavní vstup do kostela, nad ním je situována hranolová zvonice. K lodi kostela na severní straně při západním průčelí přiléhá přístavek vstupu na vřetenové dřevěné schodiště. Kostel je zastřešen sedlovými střechami se stejnou úrovní hřebene u lodi a presbytáře, střechy sakristie a presbytáře jsou ukončeny zvalbením, zvonice je kryta stanovou střechou. Fasády lodi jsou hladké, prolomené ve čtyřech okenních osách. Okna mají půlkruhové záklenky a jsou orámována šambránami s ušima a klenákem ve vrcholu. Fasády kněžiště jsou členěny hlubokými vpadlými výplněmi, okna jsou stejná jako v lodi. Průčelí s mírně vystupujícím rizalitem je členěno nárožními pilastry, které nesou masivní římsu. Hlavní vstup v ose je pravoúhlý s profilovaným ostěním, nad ním se nachází trojúhelníkový fronton. Nad vstupem je prolomeno okno s půlkruhovým záklenkem, šambránou a nadokenní a parapetní římsou. Štít je prolomen oválným okénkem se šambránou s klenákem, křídla štítu jsou v nárožích ukončena piniovými šiškami. Věž je členěna nárožními pilastry a kordonovou římsou nad okny (s ustupujícími půlkruhovými záklenky), která jsou orámována drobnými pilastry. Nad kordonovou římsou jsou umístěny hodinové ciferníky vsazené do zalamovaných čtvercových rámů. Interiér lodi je zaklenut čtyřmi plackami mezi pasy, presbytář je zaklenut konchou, sakristie je plochostropá. Stěny interiéru jsou rytmizovány pilastry s římsovými hlavicemi. V západní části lodi se nachází dřevěná hudební kruchta, podepřená litinovými sloupy.