kříž

Kříž stojí v severním extravilánu města, při tzv. staré cestě pod Šibeničním vrchem mezi třemi vzrostlými lipami. Pískovcový fundament nového kovaného kříže stojí na čtvercové základně v úrovni s travnatým terénem. Základna fundamentu je čtvercová, tvoří ji mírně skosený sokl, zakončený mírným odstupňováním, vlastní tělo fundamentu je hladké, v přední části je opatřeno vpadlým zrcadlem obdélného tvaru s půlkruhovým zakončením. Fundament je zakončen výraznou římsou, která je v přední části segmentově prohnutá. Nad římsou je dvojité čtvercové odstupnění, z něhož vychází vysoký subtilní kovaný křížek s postavou Ukřižovaného. Křížek je novodobý. Původní se nedochoval. V zadní části soklu fundamentu je německý nápis ve třech řádcích, špatně čitelný.