městský dům

Areál městského domu je situovaný v severní frontě ulice Msgre. B. Staška a sestává z patrového obytného domu, brány a výminku. Objekty jsou situované na úzké protáhlé parcele, orientované podélnou osou ve směru S-J. Obytné stavení ve štítové orientaci, je umístěno v jihovýchodním koutu parcely, nad obdélným půdorysem orientovaným podélnou osou ve směru S-J. K jihozápadnímu nároží obytného stavení přiléhá vjezdová brána. Výminek stojí ve dvoře za obytným stavením, vystavěný nad užším obdélným půdorysem orientovaným podélnou osou ve směru S-J. Za výminkem dvůr uzavírala s největší pravděpodobností příčně orientovaná stodůlka, jejímž pozůstatkem může být torzo kamenného zdiva na východní hranici parcely hned za výminkem.