venkovský dům, transfer z Čachrova 39

Roubená chalupa obdélného půdorysu na výrazném kamenném soklu, krytá polovalbovou střechou, s výrazným přesahem při východním bočním průčelí. Krytina: dvojitě kladený šindel. Na západní straně střechy mohutný zděný obílený komín. Západní stěna cele vyzděna z kamene. Roubení z tesaných trámů vázáno na rybinu, výrazné přesahy zhlaví trámů na nárožích. Mladší úpravou je nad roubenými stěnami vztyčená bedněná nástavba. S ní souvisí krov, jehož výrazný přesah je nesen vnější rámovou konstrukcí na bočním zápraží. Jeho podhled je kryt fošnovým záklopem na vazných trámech. Oba lichoběžníkové štíty svisle bedněné. Netypický je vstup z jižního dvouosého štítového průčelí v levé ose, dveře jednokřídlé v trámové zárubni, svlakové s prkenným obitím klasovitě skládaným. Okna dvojitá, dvoukřídlá čtyřtabulková, vnější rámovaná prkenným obkladem, po jednom ve štítových průčelí, po dvou ve východním průčelí.