kolna se stodůlkou, transfer z Měčína 9

Objekt na obdélném půdorysu, obsahující v levé části roubenou kolnu, v pravé části bedněnou stodůlku. Roubená část objektu je unikátní konstrukcí, dendrochronologicky datovanou - dřevo na zárubně a dveře bylo káceno v r. 1560, dřevo pro roubené stěny pak v l. 1616-1619. Roubení z tesaných trámů vázaných na rybinu. Vstup v trámové mohutné zárubni s konzolkami ve formě sedlového portálu, dveře svlakové, hladké, svislá prkna upevněna kolíky. Sousední stodůlka rámové konstrukce s šikmými výstužnými pásky a bedněnými stěnami byla přistavena patrně v průběhu 19. století. Rámová konstrukce je pohledově uplatněna. Stavba je umístěna na novodobém nízkém kamenném soklu, který vyrovnává mírně svažitý terén. Střecha sedlová s dvojitě kladeným šindelem, krov společný pro oba prostory, patrně z 19. století.