stodola, Expozice lidové architektury

Objekt obdélného půdorysu o rozměrech 1334 x 660 cm. Dvouprostorová stavba mlatu s levou přístodůlkou, oddělenou levou oplotní s pozdější přístavbou pravé přístodůlky se samostatným vjezdem. Konstrukce perny je sloupová s prkenným bedněním. Strop záklopový, příčné stropní rámy jsou vyrobeny z oloupané kulatiny, prkna kladena na sraz. Strop přístavby povalový bez zaplnění hlínou. Střešní krytina šindel pobitý eternitem. Nosná konstrukce střechy: krov vaznicové soustavy se stojatou stolicí, v případě jedné vazby použita hřebenová vaznice. Objekt demontovaný v r. 2005 Vlastivědným muzeem Dr. Hostaše v Klatovech vzhledem k nezájmu vlastníka o péči a údržbu, v roce 2014 rehabilitován a revitalizován v prostoru ELA v Chanovicích.