dům

Patrový roubený obytný objekt obdélného půdorysu s přízemním jednoosým přístavkem na jižní straně. Střecha sedlová, kryta betonovými taškami. Na štítových stranách podbití zakončeno ozdobně profilovanou lištou. Objekt je k místní komunikaci otočen okapní stranou, na které je i umístěn vstup do objektu. Západní průčelí objektu je kryto svislým bedněním zdobeným lištami kryjícími spáry mezi prkny. Štít zdoben v horní části skládanými lištami. Výzdoba štítu korunována sluncem. patra od sebe opticky dělena dřevěnou profilovanou patrovou římsou. Přízemí dvouosé, patro jednoosé, ve štítu dvě okna umístěná ve středu štítu. Východní průčelí roubené, v obou patrech dvouosé. Štít ozdobně bedněný zakončen v horní části motivem slunce. Uprostřed štítu dvě okna. Na severní straně je nad zadním vstupem dřevěná pavlač zdobená ve spodní části dřevěnou vyřezávanou lištou a vyřezávanými slupky. Vstup na pavlač zevnitř objektu. Z pavlače se vstupuje do bývalé komory umístěné nad hospodářskou částí objektu v patře. Okna osazena v líci, dvoukřídlá, v přízemí čtyřtabulková, dělena ve 2/3. výšky. V patře okna šestitabulková, ve štítech čtyřtabulková dělena v 1/2 výšky. Roubení namořeno hnědě, omazávka nabílena, okna a všechny výzdobné prvky bílé.