tvrz

Původní gotická tvrz byla založena snad již koncem 14. století, ale první písemná zmínka o ní pochází až z roku 1504. Během 16. století byla gotická tvrz výrazně přestavěna nebo nahrazena zcela novou stavbou. Dnes se jedná o obdélné patrové stavení kryté polovalbou s nárožími zdobenými rytými kvádry s malováním (jen částečně zachovalé). Vně objektu jsou výrazné kamenné opěráky. Okenní a dveřní otvory jsou opatřeny kamenným ostěním s přetínavou profilací někdy z období kolem roku 1540. V suterénu se nachází valený sklep. Přízemí tvrze tvoří trojtrakt se střední chodbou ukončenou černou kuchyní, později zrušenou, a schodištěm do patra. Po obou stranách chodby jsou místnosti zaklenuté valeně s hřebínkovými klenbami. V patře byly původní klenby nahrazeny barokními plackovými klenbami. Objekt je po rekonstrukci a slouží k rekreačnímu obývání.