chlévy

Bývalé chlévy jsou volně stojící objekt nad obdélným půdorysem orientovaným cca ve směru V - Z. Střecha sedlová pokrytá keramickými pálenými drážkovými taškami. Chlévy jsou situovány jižně a jihovýchodně od obytné části mlýna, za jižním podélným průčelím odtéká odpad. Zdivo smíšené s cihelnou nadezdívkou. Severní podélné průčelí do dvora hladké, členěné pouze hruběji omítaným soklem. Ve východní krajní ose novodobý pravoúhlý vjezd s dvoukřídlými plechovými vraty a směrem k západu následuje vstupní otvor, okenní otvor a ještě dva vstupní otvory. Výplně vstupních otvorů osazeny za lícem, dřevěné jednokřídlé prkenné. Pod korunou zdiva celkem pět otvorů. V západní krajní ose vstup přístupný lávkou z mlýnice. Dveře jednokřídlé prkenné za lícem. Ve druhé ose od východu na výšku obdélný nakládací otvor uzavřený prkennými dvířky, v ostatních osách mírně obdélné otvory. Západní štítové průčelí hladké, s jedním mírně obdélným okenním otvorem ve střední ose. Okénko dřevěné členěné příčlemi do čtyř tabulek a osazené za lícem zdiva a před ním mříž. Štít hladký neoddělený od průčelí, se dvěma dvojicemi větracích otvorů, bez přesahu střechy - tašky uloženy na korunu zdiva do malty. Jižní podélné průčelí celkem o čtyřech okenních osách. V západní ose malé na výšku obdélné okénko, ostatní okna na výšku obdélná dílenská. Průčelí je bez omítky, vidět smíšené a cihelné zdivo.