tvrziště Zelený Důl, archeologické stopy

Přibližně 400 m SZ od dvora Zelený Důl, na nízkém zalesněném návrší při S straně západnějšího ze 2 rybníků (Štěpánův rybník). Tvrziště typu motte, tvoří centrální část obkroužená příkopem a vnějším valem. Na jižní straně je chráněno dvěma rybníky. Centrální pahorek má oválný tvar o rozměrech 18 x 15 m (vlastní plošina), 38 x 30 m (celý pahorek) na temeni je narušena několika pravděpodobně recentními jámami. Středový pahorek je vyvýšen cca 4,5 m nade dno příkopu a 2 ,5 m nad okolní terén. Příkop je hluboký až 3 m na jihu se plynule svažuje do přilehlého rybníku. Val je značně poškozený recentními zásahy a nepřevyšuje 1 m. Na západní straně vybíhá valové těleso v ose V-Z, může se jednat o zbytek hráze. Její současnost s výstavbou tvrze nelze bez archeologického výzkumu potvrdit.