kostel sv. Jana Křtitele

Samostatně stojící zděný orientovaný kostel s půlkruhovým závěrem má na jihu k hlavní lodi přistavěnou věž a sakristii. Ve svislé ose západního průčelí je v mělkém rizalitu prolomen hlavní, půlkruhově zakončený vstup. Vstupní dveře se skládají ze dvou zahloubených kazetových křídel, nad nimiž je půlkruhový prosklený světlík vyplněn masivní kovovou mříží. Ta je vytvořena jako ratolest obtočená zřasenou sluhou, na které je připevněn kruhový emblém s křížovým motivem. V jeho středu je plastické boží oko v trojúhelníkovém poli. Větev, která obepíná emblém, obsahuje motivy růže. Jehlanovou stříšku z plechu nad vstupem nesou dvě konzoly, které dosedají na náběh, jehož čelo zdobí trojice píšťal nad čtvercovým diamantovým řezem. Křídla štítu jsou jednoduše projmuta v konkávní linii. Vrcholový tympanon dosedá na jednoduchý architráv, který rámují pilastry, založené nad korunní římsou. V ploše mezi pilastry je symetricky umístěn plastický, široce profilovaný kruhový rám v omítce, který obsahuje monogram IHS nad třemi hřeby a pod rovnoramenným křížem.